Lost
Tekening- M.Mohammad
– Copyright-Stichting Hulpkaravaan

Motivatie

Hulpkaravaan ‘KraamThuis’ in Athene een feit! Met Uw hulp ‘snel op eigen benen’ door faciliteren van ‘wonen en werken’!

De ‘Opstart Aanpak’ van Stichting Hulpkaravaan is een GROOT SUCCES, met dank aan haar vrijwilligers!

Nood oproep

Tijdens de Corona lockdown werden vrijwilligers verschillende keren benaderd door Griekse vrijwilligers en vluchtelingen die acute hulp nodig hadden. De nood was extreem hoog. Van zwangere vrouwen in kampen onder barre omstandigheden, tot minderjarigen die op straat leefden. Helaas konden we door de lockdown alleen een rol spelen in deze misère door mensen door te verwijzen. Alhoewel de werkzaamheden van onze stichting tijdens deze periode – waarin we geen transporten naar Griekenland konden rijden, noch op locatie hulp konden bieden – zijn wij in Nederland gewoon doorgegaan met inzamelen en sorteren. Deze periode gaf ons ook tijd en gelegenheid om pas op de plaats te maken, te brainstormen over nieuwe activiteiten, in Griekenland en ook vanaf volgend jaar in Nederland. Hierover later meer.

Vlak na de lockdown, toen langzaam sommige dingen weer werden opgestart en er mogelijkheden om te reizen leken te ontstaan, in die periode -juni 2020-kregen we een telefoontje van O die met een van onze vrijwilligers in contact stond. We kennen O al een aantal jaren en hij is iemand die aanpakt, niet wacht tot hij hulp krijgt. Twee jaar heeft hij het op eigen kracht voor elkaar gekregen zijn gezin te verzorgen. Toen kwam corona waardoor de Griekse economie nog verder in elkaar stortte en er steeds meer mensen zonder werk kwamen te zitten, was er ook geen werk meer voor O. Lees hier het hele artikel


Hoop voor de toekomst; project ‘Opstart Toekomst Thuisland’

Erika Mauritz

Moria; de onsmakelijke ontmenselijking anno 2020
Vandaag werden we wakker met het nieuws over de gruwelijke werkelijkheid in kamp Moria op Lesbos, Dit vreselijke gebeuren, de brand en vernietiging van vrijwel heel Moria en 13000 mensen wederom op de vlucht, heeft ons wederom terug naar de tekentafel gestuurd.. Wat kunnen we doen – wat moeten we doen – wat is onze verantwoordelijkheid – allemaal vragen die beantwoord dienden te worden. Het nieuws over de economie van Griekenland dat met 14 procent inkromp het tweede kwartaal, wat de ergste daling in 25 jaar is, zorgt ervoor dat Griekenland niets meer kan opvangen. Er is gewoonweg geen geld, niet voor de Grieken en al helemaal niet voor de vluchtelingen. Ik dacht elke keer weer nu wordt het beter in Griekenland, het was wishful thinking. We moeten erkennen dat de nood groter is dan ooit. lees hier het hele artikel

Het is een jongetje!

Erika Mauritz

De Familie
Het is een jongetje!, vertelde de trotse vader ons, tijdens ons wekelijkse gesprek! Hij had nog meer goed nieuws! De zwangerschapssuiker bij zijn vrouw was weliswaar nog wel verhoogd maar de waarden zijn een stuk minder verontrustend dan een maand geleden. Zo fijn om te horen dat het goed gaat, ze heeft extra vitaminen gekregen omdat de baby klein is. Wij hopen dat haar zwangerschap zonder verdere complicaties goed mag verlopen. Dit goede nieuws is mede aan u te danken. In de oude situatie (lees hier ons eerste artikel over deze familie – hulpkaravaan-kraamthuis-in-athene-een-feit) was er enorme zorg dat de baby het niet zou halen. Door het project opstart ‘toekomst thuisland’ heeft dit gezin grip op een zelfstandige toekomst gekregen. Zonder extreme stress zwanger zijn is een recht wat mij betreft! klik hier en u maakt een wereld van verschil.

Quarantaine
Wij zijn weer terug in Nederland en moesten 10 dagen in quarantaine door ons bezoek aan een van de griekse eilanden. Zaterdag mocht mijn zoontje weer naar buiten, hij kon niet wachten na 10 dagen thuis opgesloten te zijn. De kinderen in de kampen zitten al jaren opgesloten in de met hekken omheinde kampen en kunnen zich niet vrij bewegen. Om goed te kunnen ontwikkelen is het belangrijk om de wereld te kunnen ontdekken, wat kunnen de gevluchte kinderen ontdekken? Hoe worden zij gezonde en stabiele volwassenen binnen de hekken van een kamp? lees hier het hele artikel


Project “Toekomst Thuisland” door lockdown in de wachtkamer

 Erika Mauritz


Door de Corona situatie in heel de wereld zien wij ons genoodzaakt het uitrollen van ons project Toekomst Thuisland te staken. Dit heeft twee redenen.
1 we kunnen op dit moment niet op locatie zijn om gezinnen te kunnen selecteren en goed te kunnen begeleiden.
2 investeerders en donateurs zitten in onzekere tijden waardoor er minder fondsen binnen komen dan we hadden verwacht.

We hopen op betere tijden en zullen dit project weer oppakken als er meer duidelijkheid komt over de mogelijkheden van reizen etc.
We blijven ons pilot gezin op afstand volgen en indien nodig ondersteunen.

We houden u op de hoogte, wij wensen ook u sterkte in deze moeilijke tijd.


Hiep hiep hoera, het jongetje is geboren!

 Erika Mauritz

We zijn heel blij om dit goede nieuws te kunnen delen met u, de donateurs en supporters van dit pilot gezin van Toekomst Thuisland. Wij feliciteren de ouders en zus van harte met de geboorte van hun zoontje en broertje en wensen hen een fijne kraamtijd toe.