Het begon allemaal met het aanmaken van een evenement op Facebook op zaterdag 29 augustus om 22:40 met de volgende tekst (het beeld werd even later bijgevoegd):


vreselijk

Foto uit album van Khaled Barakeh https://www.facebook.com/khaledbarakeh

Mensen die mee willen helpen een hulpkaravaan voor vluchtelingen in Griekenland mogelijk te maken. Dit probleem is te groot voor een failliet land. Nu we weten dat de rijke EU landen het laten afweten is het aan de burgers om te doen wat nodig is. Ik zoek daarom:

  1.  Mensen met een camper of busje die mee willen rijden in hulp caravan. (Brandstof proberen we te vergoeden door middel van sponsoring)
  2. Mensen die willen helpt met inzamelen van hulpgoederen, houdbaar eten o.a. rijst en bloem, ingemaakt voedsel en warme kleding. Denk ook aan maandverband(geen ob) en Pampers bijv.
  3. Financiële donaties voor noodzakelijke goederen die op locatie worden gekocht. (fiscaal aftrekbaar)
  4. Een bijrijder rijbewijs BE en rijbewijs touringcar
  5. Mensen die mee willen helpen coördineren.
  6. Mensen die dit bericht delen.

 

Stuur een PB op Facebook naar Erika Mauritz als je mee wil denken/doen.
Klik op de knop gaat ook als je inzamelt zonder dat je daadwerkelijk meerijdt. Ik neem met iedereen contact op die zich onder deze knop aanmeld om te inventariseren. Dank alvast.

Intentie is om in de herfstvakantie te rijden die begint in noord en midden op 17 oktober en zuid een week later. Misschien willen mensen vakantie en hulpactie combineren en deze keer voor Griekenland kiezen als bestemming.

Giften zie ook mijn post hieronder hierover;
NL08 TRIO 0212 2698 44
t.n.v. Partij voor MenS en Spirit
o.v.v. GRIEKENLAND

MenS en Spirit stelt voor deze actie haar bankrekening beschikbaar, geheel kosteloos. Dit is een ANBI organisatie, daarom zijn de giften aftrekbaar van de belasting. Mensen die een gift doen en dit af willen trekken moeten daarvan een ontvangstbewijs oid krijgen voor hun administratie van ons. Mail ons hiervoor op hulpgriekenland@gmail.com Wij horen het graag.

Deze mensen hebben het niet gehaald (foto boven). Gelukkig hebben duizenden anderen het wel overleefd en leven nu onder erbarmelijke omstandigheden in Griekenland op straat. Die kunnen wij wel helpen, vele druppels maken een grote plas!


Hierna is alles in een enorme stroomversnelling geraakt. De reacties zijn overweldigend. Zowel uit binnen als buitenland. Ondertussen ontstaat er heel organisch een netwerk van mensen die belangeloos helpen, daar waar ze kunnen.