U kunt uw pakket opsturen naar Stichting Hulpkaravaan, Schotlandstraat 140 – 2034 LG Haarlem – Dit is Ivm de Corona Situatie de enige mogelijkheid om in te leveren, we willen geen vrijwilligers massaal met elkaar in contact brengen en hiermee verspreiding door onze activiteit te voorkomen. Lukt dit echt niet dan kunt u ons mailen voor maatwerk en het vinden van een oplossing.

Kaart Wollen Bol Karavaan supporters en breiers – We hebben veel pakketten ontvangen waar geen afzender of plaats werd vermeld. Staat je plaatsnaam niet aangevinkt mail ons dan op hulpkaravaan@gmail.com dan voegen we uw plaatsnaam toe op de actief kaart.

Lees hieronder alle artikelen over de Wollen Bol Karavaan

Wollen Bol Karavaan; warme winter dassen brei festijn

bolletjes wol voor warme sjaals.

Nederlanders breien voor de actie ‘Wollen Bol Karavaan” een warme vrijwilligersactie voor warme winter dassen. We brengen deze dassen samen met andere warme kleding naar de koude kampen. Om warmte en liefde over te brengen. Want we mogen de mensen die gestrand zijn niet vergeten en aan hun lot overlaten. Ieder mens doet er toe en gewone mensen helpen gewoon!

Wat kunt u doen?

  • U kunt bolletjes wol inleveren in Nieuwegein en Haarlem
  • U kunt zelf een sjaal breien of leren breien en bij ons inleveren
  • U kunt 2 euro doneren voor een bolletje wol zodat we wol kunnen aanleveren bij de projecten die meedoen
  • Uw Buurthuis of instelling kan zich aanmelden. Geef ouderen weer waardigheid.
  • Uw school kan ook meedoen, Laat de jeugd bewust worden van de nood en een sjaal breien voor kinderen die het koud hebben. Bedrijven doe mee en doneer voor dit event. U helpt ouderen en kinderen in Nederland aan het breien en mensen in nood aan warmte. Fiscaal aftrekbaar, U, en niet de overheid, kiest waar uw belastinggeld heen gaat. Lees hier het hele artikel

Nederland breidt warmte, met liefde aan elkaar!

De Wollen Bol Karavaan een hartverwarmend succes, een win win win verhaal waar iedereen blij van wordt.

Win – De hulpkaravaan komt altijd warme kleding te kort
Win – Organisaties en burgers zoeken een activiteit, gedurende de lockdown melden zich steeds meer mensen en organisaties aan bij ons om te helpen breien. Bejaardenhuizen, psychiatrisch dagbesteding, buurthuizen, families en individuele breiers. U liet u medemensen niet in de kou staan, want gewone mensen helpen gewoon. Dank dank dank.
Win – De vluchtelingen in Griekenland hebben het koud en krijgen warmte door de sjaals en mutsen die met liefde worden gebreid door de supporters van dit project. Velen leven op straat nadat er een verblijfstatus is verstrekt, vanaf dat moment mogen ze niet meer in een kamp verblijven. De groep mensen met asielstatus mogen op kosten van de staat een woning zoeken en huren. Helaas willen de Grieken niet officieel verhuren waardoor er geen contract is en dus geen geld voor huren. Het enige dat men krijgt is in deze situatie eetgeld, dit is niet genoeg om voldoende eten van te kopen, laat staan een woning huren. Een sociaal woningnet systeem kent Griekenland niet. Inmiddels kennen we gezinnen met kleine kinderen die door Nederland terug zijn gestuurd en daar op straat leven. Lees hier het hele artikel