Kerst en Nieuwjaar in Nederland en Griekenland anders dan anders!

Erika Mauritz

Steeds meer vluchtelingen leven op straat in Griekenland nadat er een verblijfstatus is verstrekt, waaronder ook steeds meer gezinnen met kinderen. Vanaf dat moment dat men een verblijfsvergunning krijgt mogen deze mensen niet meer in een kamp verblijven. Deze vluchtelingen mogen op kosten van de staat een woning zoeken en huren. Helaas willen de Grieken niet officieel verhuren waardoor er geen contract is en dus geen geld voor huren. Het enige dat men krijgt is in deze situatie eetgeld, dit is niet genoeg om voldoende eten van te kopen, laat staan een woning huren. Een sociaal woningnet systeem kent Griekenland niet. Inmiddels kennen we gezinnen met kleine kinderen die door Nederland terug zijn gestuurd en in Griekenland op straat leven. Nederland stuurt mensen letterlijk terug naar een dakloos bestaan terwijl men weet dat er in Griekenland geen goed systeem staat dat mensenrechten waarborgt. Als de politiek in ons land en in Griekenland de mensen in de kou laat staan, dan moeten wij burgers opkomen voor de rechten van andere mensen in nood. We mogen dit nooit accepteren, want als wij in nood zijn dan willen we niet dat we in deze onmenselijke situaties terecht komen. Toch? Lees hier verder.

Voedselactie Athene – Op facebook berichten wij

Voedselactie Athene – Op facebook berichten wij

Erika Mauritz


Facebookpost 6 januari 2021

Dit is een familiepakket voor twee volwassenen. Extra fruit en kinderbenodigdheden zoals pampers etc wordt extra verstrekt indien nodig.

Wij zijn zo dankbaar dat we een verschil mogen maken! Vandaag ontvingen 8 families met 16 kinderen onze voedselpakket. Zij hebben gelukkig tijdelijk voor de winter een onderkomen gevonden. Zij gebruiken hun eetgeld voor de huur om niet met hun kinderen op straat te hoeven slapen. Daardoor zijn zij nu afhankelijk van onze hulp als het om voeding gaat. Dank aan een ieder die ons hielp dit mogelijk te maken.

Helpt u ook mee de zorgen van deze families met jonge kinderen weg te nemen? Het menselijk ras is 1 grote familie en voor familie zorg je toch in tijden van nood!tikkie “winter2021′ https://tikkie.me/pay/ni61sa1pdfm80s6llkjh

Deel en like onze post, dat helpt ons mensen te bereiken buiten ons netwerk die wellicht graag ook willen helpen. De vrijwilligers van de Hulpkaravaan.

Lees hier de hele update