Opbrengst Benefietconcerten Paradiso

Op vrijdag 1 april 2016 organiseerden de Stichting reART Collective en het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies, onder de artistieke leiding van Selim Doğru en met medewerking van Paradiso en Stichting Marmoucha, een benefietconcert. Het werd een inspirerende avond waarin een groot aantal muzikanten muziek bracht uit Nederland, de Balkan, Griekenland, Turkije en het Midden-Oosten.Tijdens het benefietconcert op 1 april hebben we in de balie van Paradiso, samen met Help Children in Greece, 117 euro opgehaald in de collectebus.

Opbrengst benefietconcert Rebetika ensemble op 29 december: we konden hiervan ruim 7000 kg aan hulpgoederen verzenden!

Een concert met muziek van de vluchtelingen van toen voor de vluchtelingen van nu. De opbrengst kwam ten goede aan de stichting Hulpkaravaan naar Griekenland. De inwoners van de Griekse eilanden en hun vrijwilligersorganisaties vormen de ruggengraat van de enorme opvangoperatie voor duizenden mensen die op de Griekse kust aanspoelen. “Onze handen zijn het verlengstuk van onze harten” vatte Zoe Papadopoulou de betrokkenheid van alle vrijwilligers uit Griekenland én Nederland op deze avond emotioneel samen.
Meer zien? Bekijk Rebetica met Sakis Mitkas in Paradiso.

Met de opbrengsten van het concert kon de Hulpkaravaan maar liefst twee containers naar Griekenland sturen inclusief begeleiding.  De hulpgoederen zijn verscheept naar Piraeus Lees verder →

Kilkis – Idomenie samenwerking met Love in Action -3

Zaterdag 27-02-2016

Vandaag hetzelfde ritueel, veel babyvoeding geregeld en een bus met heel veel schoenen en in elk gaatje een slaapzak gestopt. 3 pallets gingen er op deze manier in… Vandaag was het mooi weer waardoor er heel veel groepen de voetreis aangaan. Bij daglicht zagen we de situatie nog beter, site a is vol met tentjes tussen de grote tenten, geen plekje meer vrij, in side b hetzelfde verhaal, het veld bij site a wordt nu ook volgebouwd met tenten, zeil met stokken moet bescherming bieden, mensen worden heel creatief en willen zakken, plastic en zeilen als er geen tenten zijn. side c, een veld dat gehuurd is door hulporganisaties staat vol met tenten. Hout wordt gesprokkeld voor de kampvuren in de avond, gisteravond was het vuur van een korf overgeslagen op een tent. Het is te vol en de rook is soms verschrikkelijk, alles lijkt beter dan kou lijden. Er zijn om en nabij 8000 mensen in het kamp, uitladen wordt steeds moeilijker. We krijgen veel hulp van jonge mensen die van verveling niet weten wat ze moeten doen. Zonder die hulp wordt de bus aangevallen en worden we platgedrukt.

IMG_3705 IMG_3709

Lees verder →