Bestel deze heerlijke olijfolie en doneer gratis!

logo Alex Mous

U geniet van superieure kwaliteit. Tegelijk helpt u de Hulpkaravaan naar Griekenland, kleine Griekse olijfboeren én Panathea, een Nederlands bedrijfje.
Olijfolie
Panathea, een extra virgin olijfolie van superieure kwaliteit, is afkomstig uit het gebied ten zuiden van Sitía, een klein stadje in het noordoosten van Kreta. 

De koroneiki olijfbomen in deze regio brengen extra virgin (vièrge, virgine) olie voort die door kenners wordt beschouwd als het neusje van de zalm. De grand cru olie wint al jarenlang internationale concoursen en geldt als een van de lekkerste en gezondste ter wereld (!) door zijn extreem lage zuurgehalte (< 0,3%) en zijn frisse, zachte smaak.

Panathea is nu ook in Nederland verkrijgbaar! Nu kunt u het hele jaar door genieten van de exquise smaak van deze extra virgin olijfolie, afkomstig van kleine, biologische gaarden die jaarlijks worden geselecteerd.

De hulpkaravaan naar Griekenland krijgt 10 procent van de verkoopprijs van elk blik dat via deze site wordt verkocht. Hiervoor is een formulier in ontwikkeling. Tot die tijd kunt u bestellen via de website van Panathea of via panatheaolijfolie@gmail.com Vermeld wel even ‘Hulpkaravaan’.

Voor meer informatie en bestellingen: kijk op de website van Panathea.

Stichting hulpkaravaan dankt de eigenaren van Panathea enorm voor de mooie ondersteuning van onze projecten in Griekenland!

Samenwerken is een must om doelen te halen!

Onderstaand stellen drie jonge initiatiefnemers zichzelf voor en vertellen over hun geweldige project. Zij hebben de Hulpkaravaan een paar weken geleden benaderd met de vraag of we onze krachten konden bundelen. Hun project sloot naadloos aan bij de doelgroep waar wij onze reis voor aan het plannen zijn. Zwangere vrouwen en nieuwe moeders en baby’s!
De hulpkaravaan naar Griekenland zal ook de ingezamelde spullen van onderstaande project op de plaats van bestemming brengen. Ter plaatse zullen wij in contact blijven en elkaar informeren zodat de gedoneerde spullen op de juiste plaatsen terecht komen. De hulpkaravaan zal tevens ter plaatse trachten de vrijwilligersorganisaties te helpen. Daar waar nodig en dat wat nodig is!

Even voorstellen
Als drie derdejaars geneeskundestudenten (Leah Jervis, Elena Soldati, and Frank Hullekes) aan de Rijksuniversiteit Groningen, willen we voor onze eindscriptie eind maart afreizen naar de vluchtelingen in Griekenland om hulp te bieden. Eén van de problemen daar zijn de grote aantallen aan zwangere vrouwen en moeders die net een kind hebben gekregen. Deze moeders hebben slechte tot geen toegang tot veilige en goede medische zorg, onder meer te zien aan de moedersterfte die verdubbeld is onder de Griekse vluchtelingen in vergelijking tot Nederland.

Kinderen zijn voor de moeders vaak de belangrijkste motivatie de reis voort te zetten, ongeacht de omstandigheden, situaties of ervaringen die ze tegemoet gaan.

Als toekomstige artsen willen we de zorg voor deze zwangere vrouwen en nieuwe moeders verbeteren! We hebben een plan ontwikkeld, maar het vereist steun van anderen.

Wanneer we eind maart afreizen naar Thessaloníki, werken we samen met de non-profit organisatie DocMobile. Deze liefdadigheidsinstelling gaat met een medische transport bus langs de vluchtelingenkampen om medische zorg te verlenen waar nodig. Door mee te reizen met DocMobile, zijn we in staat de huidige zorg voor de zwangere vrouwen en nieuwe moeders te documenteren en te verbeteren. Daarnaast helpen we waar nodig.

Ook gaan we voor ons bezoek aan Griekenland aan de slag met de productie van een informatiebrochure. Deze is geschikt voor de vrouwen die 36 weken zwanger zijn tot 3 weken postpartum en zal informatie bevatten over hoe te zorgen voor henzelf en hun kind. Tevens willen we kijken of het mogelijk is een babybox te implementeren voor de moeders. Deze baby box bevat essentiële benodigdheden die een reizende nieuwe moeder nodig heeft, zoals babykleding, babyflesjes, de informatie brochure, voeding, vitamine supplementen, etc.

Voor dit project worden we begeleidt door Prof. Dr. Stekelenburg, die zich op verschillende manieren inzet om de medische zorg voor moeders overal ter wereld te verbeteren.

Echter, om deze plannen tot een goed einde te volbrengen hebben we donaties nodig. Deze zullen gebruikt worden om de informatie brochure en babybox te produceren, en om bewustwording te creëren rondom de huidige stand van zaken voor de zwangere vrouwen en nieuwe moeders in Griekenland.

Lees onze pagina, die we wekelijks zullen updaten met informatie rondom ons bezoek aan Thessaloníki. Zo kunt u ingelicht worden over de huidige stand van zaken en ons werk daar!